MUHALLEBİLİ HAVUÇ TATLISI

MALZEMELER:
  • 6 adet havuç,
  • 3,5 fincan şeker,
  • 3 fincan un,
  • 1 su bardağı ceviz,
  • 1 litre süt,
  • 100 gr margarin,
  • İsteğe göre tarçın.

HAZIRLANIŞI:
Yıkanmış,traşlanmış daha sonra rendelenmiş veya robottan geçmiş havuçlar bir tavada ocağa konur.Üzerine bir fincan şeker ve margarinin yarısı ilave edilir.Havuç yumuşayıncaya kadar arada bir karıştırılarak pişirilir.Ceviz ve tarçın ilave edilir.Biraz daha karıştırılır.Sonra bir cam tepsiye alınır.Soğumaya bırakılır.Diğer taraftan bir tavada yağ eritilir.Un dökülerek biraz karıştırılırÜzerine süt ve 2,5 fincan şeker dökülerek ağır ateşte karıştıra karıştıra muhallebi kıvamında pişirilir.Soğuyan cam tepsideki havucun üzerine dökülür,soğuk servis yapılır.

                                                    AFİYET OLSUN

Yorumlar