çikolatalı kurabiye

   Malzemeler:
  • 1 paket margarin
  • 2-2,5 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • İç malzemesi
  • 1 paket çikolata sosu (süt miktarı 1 bardak azaltılarak pişirilir)
  • Süslemek için
  • 1 paket bitter çikolata
  • 1 paket beyaz çikolata
  • Biraz ceviz yada fındık kırığı

  •  
     
        Hazırlanışı:
  • Tüm hamur malzemeleri karıştırılarak yoğrulur ve kulak memesi yumşaklığında bir hamur hazırlanır.
  • Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılarakavuç içinde bastırılır.
  • İçine 1 tatlı kaşığı çikolata sosu koyulur ve hamur yavaşça kapatılır ve kapatılan ter altta kalacak şekilde yağlanmış tepsiye sıralanır.
  • 170 derecede yaklaşık 20 dk bayaz olarak pişirilir.
  • Kurabiyeler soğuduktan sonra benmari usulü erittiğimiz çikolatalara üst tarafı batırılır ve zıt renk çikolata ile yağlı kağıttan küllah yapılarak süslenir yada ceviz, fındık kırığına batırılır.

  • Yorumlar