DÜĞÜN ÇORBASI

 

DÜĞÜN ÇORBASI

 
-100 gr Kuzu Gerdan,
-2 Çorba Kaşığı Un,
-2 Çorba Kaşığı Yoğurt,
-1/2 Çay Bardağı Limon Suyu,
-1 Adet Yumurta,
-4 Su Bardağı Et Suyu,
-3 Çorba Kaşığı Tereyağı,
-Bir Tutam Kırmızıbiber,
-Tuz,
YAPILIŞI:
 
Kuzu gerdanını 4 su bardağı suda haşlayın. Küp küp doğrayın. Suyunu süzüp, ayrı bir tencereye alın.

2 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı yoğurt, yarım çay bardağı limon suyu ve yumurtayı bir kapta iyice çırpın. Yavaş yavaş ocaktaki et suyuna ilave edin. Tuzunu ekledikten sonra etleri ilave edin.
Tencerenin altını kapatın.
SOSU İÇİN; Ayrı bir yerde 3 çorba kaşığı tereyağında bir tutam kırmızıbiberi yakıp, çorbanın üzerine gezdirin.
                 AFİYET OLSUN

Yorumlar