ACEM PİLAVI

MALZEMELER:
  • 2  su bardağı pirinç,
  • 300 gr et,
  • 2 baş soğan,
  • Yarım paket yağ,
  • 4 bardak et suyu,ya da su,
  • tuz.
HAZIRLANIŞI:
Bir saat önce pirinci yıkayıp tuzlu suda ıslatınEti kuşbaşı doğrayıp tencede yağın yarısı ile birlikte kavurun.Kavrulan eti tencereden alıp tavada üzerine ince kıyılmış soğanı ekleyip kızartın.Kızartılan etleri pilav pişirilecek tencereye dizin.Tuzlu suda bekletilmiş pirinci yıkayıp,süzüp etlerin üzerine koyun,üzerine tuzunu ve dört bardak sıcak suyu pirinçleri bozmayacak şekilde dökün.Tencerenin ağzını kapatıp buhar çıkmayacak şekilde etrafını örtün.3-4 dakika sonra tencerenin altını kısın ve suyunu tam çekince altını kapatın.Tencerenin ağzını açıp kalan yağı üzerine dökün.Pilavı tepsiye ters çevirin.Sıcak servis yapın.

                                              AFİYET OLSUN

Yorumlar