BALIK ÇORBASI



Malzemeler:


1 kefal balığı,
1 havuç,
1 patates,
1 kereviz,
4-5 defne yaprağı,
1 çorba kaşığı salça,
1 demet maydanoz,
1 limon,
2 çorba kaşığı un (tepeleme),
2 çorba kaşığı tereyağı ya da margarin,
1 soğan.

Yapılışı:


Tencereye yağı alıp eritin.Soğanı yemeklik doğrayıp ilave edin.Soğanlar pembeleşene kadar kavurun.Patates,havuç ve kerevizin kabuklarını soyup fındık büyüklüğünde doğrayın.Sebzeleri de tencereye alıp ara sıra karıştırarak sote yapın.Sebzeler yumuşamaya başlayınca tencereye yeterince su,tuz ve salçayı ilave edin.Kefalin kafasını,iç organlarını temizleyip,özenle yıkayın.2 cm eninde,yuvarlak dilimler halinde doğrayın(bel kemiğini çıkartmadan).Tencereye iri iri doğradığınız balık parçalarını da ilave ederek,ağır ateşte balıklar ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.Tencereyi ateşten alın.Balık dilimlerini delikli kepçeyle,yıpratmadan tencereden çıkartın(sebzeler tadını balıklara verdiği için sebzelerin posalı kısmını kullanmaya gerek yok).Tereyağını eritip,unu ilave edin.Un sararana kadar ,yağ ile hafifçe kavurun.Bir kepçe çorbanın suyundan ilave edip,unu bulamaç haline getirerek tencereye oturtun.Bir taşım kaynatıp ateşten alın.Tabaklara birer dilim kefal koyup üzerine çorbanınsuyundan bir kepçe gezdirin.Limon sıkarak   maydanozla birlikte servis yapın.
                                                                            
                                                                                    AFİYET  OLSUN

Yorumlar