MALZEMELER:
YAPILIŞI:
Süt ile 1 su bardağı şeker kaynatılır.Un biraz suyla açılarak bulamaç haline getirilir,kaynamakta olan süte eklenir.Daha sonra vanilya da eklenir,pişirilir.Muhallebi kıvamına geldikten sonra mikserle 5-10 dakika çırpılır.Kaselere boşaltılır ve soğumaya bırakılır.
Çilekle,bir çay bardağı şeker,çırpıcıda çırpılır.Muhallebinin üzerine dökülür.Katılaşması isteniyorsa dolapta 1-2 saat bekletilir.Ilıkkende yenebilir,tercihe göre değişir.
AFİYET OLSUN
- 1 su bardağına yakın un,
- 1 su bardağı şeker,
- 1 paket vanilya,
- 100 gr tereyağı ya da margarin,
- 500 gr(yarım kilo) çilek,
- 1 çay bardağı şeker.
YAPILIŞI:
Süt ile 1 su bardağı şeker kaynatılır.Un biraz suyla açılarak bulamaç haline getirilir,kaynamakta olan süte eklenir.Daha sonra vanilya da eklenir,pişirilir.Muhallebi kıvamına geldikten sonra mikserle 5-10 dakika çırpılır.Kaselere boşaltılır ve soğumaya bırakılır.
Çilekle,bir çay bardağı şeker,çırpıcıda çırpılır.Muhallebinin üzerine dökülür.Katılaşması isteniyorsa dolapta 1-2 saat bekletilir.Ilıkkende yenebilir,tercihe göre değişir.
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder