ÇİLEKLİ MUHALLEBİ

MALZEMELER:
  • 1 su bardağına yakın un,
  • 1 su bardağı şeker,
  • 1 paket vanilya,
  • 100 gr tereyağı ya da margarin,
  • 500 gr(yarım kilo) çilek,
  • 1 çay bardağı şeker.

YAPILIŞI:
Süt ile 1 su bardağı şeker kaynatılır.Un biraz suyla açılarak bulamaç haline getirilir,kaynamakta olan süte eklenir.Daha sonra vanilya da eklenir,pişirilir.Muhallebi kıvamına geldikten sonra mikserle 5-10 dakika çırpılır.Kaselere boşaltılır ve soğumaya bırakılır.
      Çilekle,bir çay bardağı şeker,çırpıcıda çırpılır.Muhallebinin üzerine dökülür.Katılaşması isteniyorsa dolapta 1-2 saat bekletilir.Ilıkkende yenebilir,tercihe göre değişir.

                                      AFİYET OLSUN

Yorumlar