KİFTELLEBEN(YOĞURTLU KÖFTE)GÜNEYDOĞU

MALZEMELER:

  • 2 su bardağı içli köftelik yarma veya 1/2 (1,5) bardak kısırlık bulgur,
  • 1/2 (1,5) bardak ince irmik,
  • 2 su bardağı yoğurt,
  • 3-4 diş sarımsak,
  • 3 yemek kaşığı tereyağı,
  • pul biber,
  • kırmızı biber,
  • tuz.

YAPILIŞI:
İlk önce bulgura tuz katılıp en az yarım saat sıcak suda bekletilir.Sonra eller arada bir ıslatılmak suretiye  bulgur ve irmik hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurulur.Fındık büyüklüğünde (isteğe bağlı değişebilir)parçaar alınır.Avuç içinde sıkıştırılarak veya yuvarlanarak köfteler hazırlanır.
         Daha sonra bir tencereye bolca su konur.Kaynayınca tuz atılır.Bir taşım daha kaynayınca hazırlanan köfteler içine atılır.Kaynamaya başladıktan sonra on dakika daha pişirilir.Daha sonra servis tabağına alınır.Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.Kızdırılmış biberli yağ gezdirilir.Sıcak olarak servis yapılır.

                                        AFİYET OLSUN

Yorumlar