DÜĞÜN KEBABI(AFYON)

MALZEMELER:
  • 1 kg kuşbaşı doğranmış kuzu eti,
  • 2 çorba kaşığı margarin,
  • 4 adet iri soğan,
  • 1 tatlı kaşığı salça,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • bir tutam karabiber,
  • 4 su bardağı su.

YAPILIŞI:
Bir tencereye yağ konularak eritilir.Üzerine etler koyularak 3-4 dakika kavrulur.İnce kıyılımış soğanlar ilave edilir.Pembeleşinceye kadar etlerle birlikte kavrulur.Salça katılarak 1-2 dakika daha kavurmaya devam edilir.Tuz,karabiber ve 4 su bardağı sıcak su ilave edilerek ağır ateşte 1,5 saat pişirilir.Pilavla servis edilir.
 
                                        AFİYET OLSUN

Yorumlar