ETLİ BÜRYAN YEMEĞİ

ETLİ BÜRYAN YEMEĞİ


  • 2 su bardağı pirinç
  • 400 gr kuşbaşı (kırmızı et)
  • 3 adet soğan
  • 3 adet domates
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • tuz
  • karabiber
  • 3,5 su bardağı su

YAPILIŞI:

İlk olarak pirinç iyice yıkadıktan sonra,sıcak suyla ıslatın.Diğer tarafta sıvıyağı iyice kızdırıp kuşbaşı doğranmış eti atarak yüksek ateşte birkaç kez döndürerek hafif kızarmasını sağlayın. Daha sonra sırasıyla piyazlık doğranmış soğanları ve küp şeklinde doğranmış
domatesleri ilave ederek etle birlikte kavurun. En son 3,5 su bardağı suyu,  tuz ve karabiberi de(isteğe göre) ekleyerek kısık ateşte pişirin. Diğer tarafta bekleyen pirincin suyunu süzüp, borcam tepsiye  boşaltın. Et piştikten sonra tamamını (suyu ile birlikte) pirincin üzerine bir kepçe yardımı ile boşaltın.Üzerini folyo ile kaplayıp 220 derecelik fırında pirinci pişene kadar yaklaşık 20 dakika pişirin(folyosunu açmayın). Piştikten sonra üzerini açıp 5-10 dakika üzerinin kızarmasını bekleyip sıcak servis yapın.

                                  AFİYET OLSUN

Yorumlar