ETLİ PATATES DOLMASI
• 100 gr. kuşbaşı et,
• 3 adet taze soğan,
• 2 adet domates,
• Yarım demet maydonoz,
• 2 diş sarımsak,
• 4 adet patates,
• 2 çorba kaşığı tereyağ,
• Tuz, karabiber, kekik
YAPILIŞI:
• 100 gr. kuşbaşı et,
• 3 adet taze soğan,
• 2 adet domates,
• Yarım demet maydonoz,
• 2 diş sarımsak,
• 4 adet patates,
• 2 çorba kaşığı tereyağ,
• Tuz, karabiber, kekik
YAPILIŞI:
Patateslerin içlerin oyun.Fırında 5 dk. kadar pişirin.Tavaya
tereyağını,sivribiberi,taze soğanı,sarımsağı ve etleri koyup kavurun.Domatesleri
ve baharatları ekleyip 5 dk. pişirin.En son maydonozları ekleyin. İçlerini
boşaltmış olduğunuz patateslerin içine kavurduğunuz etli karışımdan koyup
fırında 180 dercede 15 dk. kadar pişirin.
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder