FIRINDA TAVUK GRATEN

MALZEMELER:
  • 1 tavuk,
  • 2 kaşık margarin,
  • 2 kaşık un,
  • yarım litre süt,
  • 3-4 çorba kaşığı rende kaşar,
  • 2 yumurta,
  • tuz,
  • karabiber.

YAPILIŞI:
Tavuk temizlenir,ocak ateşinde alazlanır,yıkanır ve haşlanır.Soğuyunca küçük parçalara ayrılır.Yağ ile un hafif pembe kavrulur.Süt ilave edilip muhallebi gibi pişirilir.Ilık hale gelince yumurta ve iki kaşık rende kaşar konup karıştırlır.Yağlanmış tepsiyebu sosun üçte biri konup yayılır.Üzerin tavuk eti,onun üzerine de artan sos konup kaşar peyniri rendesi serpilir.Fırında pembe olarak kızartılır.

                                             AFİYET OLSUN

Yorumlar