FITI ÇORBASI

MALZEMELER:

  • 2 kahve fincanı bulgur(yöresel adıyla fıtı),
  • 8 su bardağı et suyu,
  • 1 çorba kaşığı domates salçası,
  • 1 adet soğan(ince kıyılmış),
  • 2 adet yeşil biber(ince kıyılmış),
  • toz kırmızı biber,
  • 1 çorba kaşığı margarin ya da tereyağı,
  • 1 çorba kaşığı un,
  • 1-2 dal maydanoz(ince kıyılmış)

YAPILIŞI:

Bir tencerede yağı eritin;soğanı ekleyip karıştırarak kavurun,yeşil biberi ilave edip öldürünceye kadar kavurun.Sonra unu katın ,karıştırın.Un pembeleşince,salçayı ve et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın.Kaynayınca,fıtı(bulguru)ilave edin.15 dakika daha kaynatıp,tuzunu biberini koyun.Ateşteb aldıktan sonra,üzerine maydanozları ekeyip servis yapın.

                   AFİYET OLSUN

Yorumlar