İŞKEMBE ÇORBASI

Malzemeler:

  • 1 kg dana işkembesi,
  • 1 çorba kaşığı tuz,
  • 5 diş sarımsak,
  • 5 litre su,
  • yarım limon suyu.

Terbiye için:

  • 1 kahve fincanı sirke,
  • 2 çoba kaşığı un,
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber,
  • 1 yumurta.
  • 2 yemek kaşığı tereyağ.

Yapılışı:

Temizlenmiş işkembeyi büyük bir tencereye koyup,tuz,limon,sarımsak ve suyu koyup harlı ateşte kaynamaya bırakınız.İşkembe piştikten sonra delikli kepçeyle çıkartıp soğutunuz.İşkembenin piştiği sudan 12 su bardağı alarak orta boy bir tencereye koyup,ağır ateşte kaynatınız.Küçük bir kapta yumurta,un,sirkeyi çırpıp,işkembe suyundan iki kepçe ilave ediniz.Kaynayan işkembe suyunu karıştırıp,kıyılmış işkembeleri ekledikten sonra soğumaya  bırakınız.Küçük bir kapta tereyağını eritiniz.Kırmızı biberi ekleyip karıştırdıktan sonra çorbaya ilave ediniz. Sıcak olarak servis yapın.

                                           AFİYET OLSUN

Yorumlar