KAFKAS ÇORBASI


Malzemeler:

  • 8 su bardağı et suyu,
  • 1,5 çorba kaşığı margarin ya da tereyağ,
  • 1 avuç dolusu beyaz lahana(kibrit çöpü büyüklüğünde doğranmış),
  • 4 orta boy pancar(kibrit çöpü büyüklüğünde ince uzun doğranmış),
  • yarım kereviz(kibrit çöpü şeklinde ince uzun doğranmış),
  • yarım havuç(kibrit çöpü şeklinde ince uzun doğranmış),
  • 1 küçük boy soğan(çok küçük doğranmış),
  • 2 çorba kaşığı arpa şehriye,

Tuz terbiyesi:

2 yumurta sarısı,
yarım su bardağı süt

Hazırlanışı:

Bir tencereye yağı ve soğanı koyarak 3 dakika kavurun;sonra soğanlara,pancar,kereviz,havuç ve lahanayı ilave ederek,3 dakika kadar daha kavurun.
Kavrulmuş bu sebzelere et suyu ve tuz katarak,tencerenin kapağını kapatın ve sebzeler
az çok pişmiş bir hale gelinceye kadar haşlamaya devam edin.Bunlara arpa şehriye ilave ederek,sebze ve şehriyeler iyice pişmiş bir hal alıncaya kadar pişirmeye devam edin.
    Pişince bir kaseye yumurta sarıları ile soğuk süt koyarak,bir dakika kadar tel veya çatalla çırpın,sonra bu terbiyeyi kaynamakta olan tenceredeki çorbaya katın ve iyice karıştırdıktan sonra çorbayı bir taşım daha kaynatın ve kaseye alarak servis edin.

                                       AFİYET OLSUN

Yorumlar