KARNIBAHAR TAVASI

MALZEMELER:
  • 1 kg karnıbahar,
  • 2  bardak su,
  • 2 yumurta,
  • 1 limon suyu,
  • yarım kahve fincanı un,
  • 75 gr rende kaşar,
  • tuz.

Kızartmak için:
  • 1 bardak sıvı yağ,
  • 500 gr(yarım kilo) yoğurt.

YAPILIŞI:
Bir tencereye 2 bardak su,limon suyu ve tuz konarak kaynatılır.Su kaynayınca içine karnıbahar kayulup 15 dakika haşlanır.Sonra az haşlanmış bu karnıbaharları sudan çıkartıp küçük parçalara bölünür,teker teker önce una,peynire ve yumurtaya buladıktan sonra kızgın yağda kızartılır.Daha sonra servis tabağına alınıp üstüne yoğurt dökülür.(isteğe bağlı olarak biberli sos da ilave edilebilir.öyle de güzel oluyor).
                                                   AFİYET OLSUN

Yorumlar