PİLAVLI ÇÖMLEK KEBABI

MALZEMELER:

  • Yarım kilo et,
  • 2 bardak pirinç,
  • 2 adet soğan,
  • 2 kaşık yağ,
  • 3 kaşık tereyağı,
  • 3 tane domates,
  • 3 bardak su,
  • tuz.

 YAPILIŞI:
Bir tencereye yağı koyup üzerine ince doğranmış soğanları koyunuz,kuşbaşı doğranmış etleri koyunuz,et suyunu çekinceye kadar pişiriniz.Etli malzemenin içine kabuklarını soyduğunuz domatesleri koyunuz hafifçe kavurunuz.Suyunu,tuzunu katarak eti pişiriniz.
Pilavın hazırlanması:Bir tencerede3 tereyağını eritiniz sonra pirincine göre su koyunuz kaynatınız.Önceden sıcak suyla ıslatılmış pirinci süzüp kaynayan suya ekleyiniz.Hafifçe karıştırınız,kaynayınca ocağın altını kısınız.Pişince ocağın altını kapatınız,yarım saat demleyiniz.Tabağın ortasına pilavı,üstüne de eti koyunuz.Dilerseniz maydanozla da süsleyebilirsiniz.

                             AFİYET OLSUN

Yorumlar