PORTAKALLI MUHALLEBİ

MALZEMELER:
  • 2 Çay bardağı şeker,
  • 2 adet yumurta sarısı,
  • 1 silme çorba kaşığı un,
  • 3 su bardağı süt,
  • 1 portakal suyu,
  • 1 portakal kabuğu rendesi.

YAPILIŞI:
Yumurtanın sarısı ve beyazı ayrılır.Yumurta sarıları,un,nişasta,şeker ve portakal kabuğu rendesi karıştırılır.Önceden pişmiş ve soğutulmuş süt üzerine dökülür.Ocağa koyulur ve kaynayana kadar karıştırılır.Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınır.İçine portakal suyu dökülür,karıştırılır.Kaselere boşaltılarak soğutulur.İstenirse üzerine hindistan cevizi koyulabilir.

                                               AFİYET OLSUN

Yorumlar