SEBZELİ PİLİÇ KEBABI


SEBZELİ PİLİÇ KEBABI

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 adet iri havuç,
  • 2 adet orta boy patates,
  • 4–5 adet sivri biber,
  • 3–4 adet küçük soğan,
  • 4–5 diş sarımsak,
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

  • Tuz, karabiber,
  •  1 çay kaşığı köri,
  • 1 tatlı kaşığı kekik,
  •  1 tatlı kaşığı un,
  •  1 adet fırın torbası,

HAZIRLANIŞI:
Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayın. Havucu küçük küp doğrayın. Patatesleri ve sivri biberleri kuşbaşı doğrayın. Soğanları dörde bölün. Sarımsakları doğrayın.
Tavuk göğsünü ve bütün sebzeleri bir kapta birleştirin. Üzerine sıvı yağı, tuz, karabiber, köri ve kekiği ekleyerek harmanlayın.
Fırın torbasına unu serpip çalkalayın.
Sonra harmaladığınız tüm malzemeyi torbaya doldurun ve torbanın kendi kildi ile ağzını kapatın.
Torbayı, fırın tepsisine yayarak yerleştirin. Torbanın üstünü çatalla bir iki yerinden delin.
200 derece fırında etler ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Piştiğinde torbadan servis tabağına aktarın. Sıcak olarak servis yapın.
                                                  
                                                                                                                 AFİYET OLSUN

Yorumlar