Ana içeriğe atla
TANTUNİ
Malzemeler:
500 gr Kıyma
3 Adet Soğan
3 Adet
Yeşilbiber
3 Adet Domates
1 Paket Un
1 Çorba Kaşığı Ayçiçek Yağı
2-3
Dilim Bayat Ekmek
Tuz
Salatası İçin:
1 Demet Maydanoz
1 Demet
Taze Soğan
1 Adet Limon
Bir Miktar Sumak ve Tuz
1 Çorba Kaşığı ayçiçek
Yağı
HAZIRLANIŞI:
Tencereye kıymayı koyun. Bir miktar su ilave edin. Kıyma suyunu çekinceye kadar
pişirin. Yemeklik doğradığınız 3 adet soğanı ve 1 çorba kaşığı ayçiçek yağını
ekleyin. Birkaç dakika kavurun. 3 adet yeşil biberi küçük küçük doğrayıp,
tencereye ilave edin. Tenceredeki malzemeleri bir sacın üzerine ya da teflon
tavaya dökün. Birkaç dakika daha kavurun. Malzemeleri tekrar tencereye boşaltıp,
küp şeklinde doğradığınız 3 adet domatesi içine atın. Tencerenin kapağını
kapatın.
Başka bir kabın içine 1 paket unu dökün. Ortasını havuz
biçiminde açın. Tuz ve ufaladığınız bayat ekmek dilimleriyle, bir miktar suyu
ekleyin. Yoğurarak hamur yapın. Küçük bezeler koparıp, oklavayla tabak
büyüklüğünde açın. Teflon tavada veya sacda pişirin.
Yufkalar pişerken,
salatayı hazırlayın. Bunun için, soğanları yarım ay şeklinde doğrayın. Tuz,
yaprakları ayrılmış maydanoz, sumak ve limon suyuyla karıştırın. Pişirdiğiniz
yufkaların içine kıymalı harcı ve salatayı doldurun. Rulo biçiminde sarın.
Soğutmadan servis yapın.
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder