TAVUK KROKET

MALZEMELER:
  • 3 adet tavuk göğsü,
  • 2 çorba kaşığı margarin,
  • 1 çorba kaşığı un,
  • 3/5 su bardağı süt,
  • yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,
  • 3 adet yumurta sarısı,
  • karabiber,
  • tuz,
  • Galeta unu.
YAPILIŞI:
Tavukları haşlayın.İncecik dilimleyin,margarini eritin.Unu yağda kavurun.Sütü ilave edip kavurmaya devam edin.Kaşar peyniri,tuzu ve karabiberi tencereye ekleyin.Yumurta sarılarını ayrı bir kapta çırpıp tencereye ekleyin.İyice karıştırıp hamur yapın.Tencereyi ocaktan alın.Tavuğu ilave edin ve hepsini karıştırın.Üzerini örtüp buzdolabına koyun.Soğuduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.Köfte şeklini verin.Galeta ununa bulayıp,kızgın yağda kızartın.

                                                       AFİYET OLSUN

Yorumlar