TOPALAK (ADANA)

MALZEMELER:
  • 500 gr ince bulgur,
  • 2-3 avuç un,
  • 1 adet yumurta,
  • 1 yemek kaşığı salça,
  • 1 su bardağı nohut,
  • 250 gr parça kemikli et,
  • yağ,
  • nane,
  • tuz,
  • 2 adet limon,
  • 4-5 diş sarımsak.

YAPILIŞI:
Nohut akşamdan ıslatılır.Parça kemikli et ile pişmeye bırakılır.Bulgur sıcak suyla ıslatılıp yumuşatılır.İçine yumurta kırılır.Tuz,un,bir kaşık salça katılarak yoğurulur.Fındık büyüklüğünde yuvarlanır.Pişmeye yüz tutan nohutlu etin üzerine,hazırlanan köfteler katılır.İndirmeye yakın dövülmüş sarımsak ve limon suyu ilave edilir.Yağ ve nane kızdırılarak üzerin dökülür.

                                           AFİYET OLSUN

Yorumlar