YARPUZLU BULGUR KÖFTESİ(MUŞ)

MALZEMELER:

  • 500 gr kuşbaşı kuzu eti,
  • 300 gr yağsız dana kıyması,
  • 1 su bardağı nohut,
  • 500 gr köftelik içnce bulgur,
  • 500 gr yarpuz,
  • 1 yemek kaşığı domates salçası,
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağ,
  • 2-3 diş sarımsak,
  • Kırmızı biber,tuz
  • 500 gr yoğurt.

 YAPILIŞI:

Nohut akşamdan ıslatılır.Kuşbaşı et yağda hafif kavrulur.Salça katılarak biraz daha kavrulur.Nohut ilave edilir.Sıcak su ekleyerek,pişmeye bırakılır.Bulgur hafif ıslatılır.15 dakika bekletilir.Kıyma ile birlikte biraz da tuz eklenerek köfte hamuru gibi yoğurulur.Fındık büyüklüğünde parçalar alınır.Avuç içinde yuvarlak hale getirilir.Yarpuz ayıklanıp yıkanırve irice doğranır.Pişmeye yüz tutan nohutlu ete ilave edilir.2-3 dakika kaynadıktan sonra köfteler ilave edilir.10 dakika kadar pişirilir.Servis tabağına süzülmeden alınır.Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.Kızdırılmış biberli yağ gezdirilir.Turşu ile yenir.
      Bu yemek hafif suyuyla ikram edildiği için,nohutlu et fazla sulu olmamalıdır.

NOT:YARPUZ,naneye benzer.Yarpuz yerine taze nane yaprakları da kullanılabilir.

                         AFİYET OLSUN


Yorumlar