YOĞURTLU KÖFTE(GAZİANTEP)

MALZEMELER:

Köfte için;
  • 500 gr ince bulgur,
  • 100 gr kıyma,
  • 1 adet kuru soğan,
  • 1 çay bardağı un,
  • kırmızı biber,
  • tuz.
Çorbası için;
  • 500 gr kemikli kuzu eti,
  • 1 su bardağı nohut,
  • 1 çay bardağı pirinç,
  • 1 adet yumurta,
  • 2 su bardağı yoğurt,
  • 1 fincan un,
  • nane,
  • tuz.

YAPILIŞI:
Nohut akşamdan ıslatılır,suyu süzülür.Kuzu etiyle birlikte ateşe oturtulur.Pişeceğine yakın,pirinç katılarak pişirmeye devam edilir.Yoğurt,un ve yumurta iyice çırpılır.Azar azar karıştırılarak çorbaya ilave edilir.Kaynayına içine bol nane ve tuzu eklenir.Köftelik bulgur ıslatıır.20 dakika bekletilir.Soğan rendelenir.Kıyma,un,kırmızı biber,tuz ilave edilerek iyice yoğrulur.Fındık büyüklüğünde(arzuya göre daha büyük de olabilir)yuvarlak yapılır.Bütün köfteler hazır olunca kaynayan suya atılır.15 dakika kaynatılır.sıvak servis yapılır.İsteğe bağlı olarak söğüş sivri biber ve söğüş soğanla da servis yapılabilir. 
  
AFİYET OLSUN

Yorumlar