BAT(TOKAT)

MALZEMELER:
  • 2 su bardağı yeşil mercimek,
  • 10 yemek kaşığı ince kısırlık bulgur,
  • 1,5 yemek kaşığı salça,
  • tuz,
  • karabiber,
  • yeterli miktarda su,
  • 1 demet maydanoz,
  • 1 demet taze soğan,
  • 1 tatlı kaşığı nane,
  • 1 tatlı kaşığı reyhan,
  • 3 adet sivri biber,
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz,
  • 3 adet domates.

HAZIRLANIŞI:
Yeşil mercimek biraz sulu pişirilir.Sıcakken içine bulgur eklenir.Biraz yumuşayana kadar bekletilir.Sonra tuz,karabiber,nane ve reyhan katılır.Yeşil soğan,maydanoz,dereotu ve sivri biber  de ince ince doğranarak ,kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesle birlikte diğer malzemelere eklenir.Servis yapılırken üzerine ceviz serpilir.

                        AFİYET OLSUN

Yorumlar