HAMSİ KAYGANA

MALZEMELER:
  • 500 gr hamsi,
  • 3 yemek kaşığı buğday unu,
  • 1 yemek kaşığı mısır unu,
  • yarım demet maydanoz,
  • 1 çay bardağı süt,
  • 5 adet yumurta,
  • 1 su bardağı sıvı yağ,
  • tuz.

HAZIRLANIŞI: Hamsiler yıkanıp temizlenir,kılçıkları çıkartılır ve küçük parçalar halinde doğranır.Un,süt,tuz ve yumurta katılır.İnce kıyılmış maydanoz ilave edilir.Balıklar bu karışıma eklenerek karıştırılır.Kızgın yağda incecik yayılarak kızartılır.(Tercihe göre patates püresi ,haşlaması ya da makarnayla servis edilebilir.) Sıcak servis edilir.

            AFİYET OLSUN

Yorumlar