HANGİ BALIK HANGİ MEVSİMDE YENİR??


OCAK:Barbunya zayıftır,yalnız tavası yenir.Tekir:Yalnız yavası yenir.Uskumru:Ay sonuna kadar ızgara ve tavası yenebilir.Kırlangıç:Haşlaması yapılacak en iyi balıktır.Mezgit:Haşlaması yapılır.İstavrit:Az yağlıdır,ızgarası yapılır.Hamsi: Tam zamanıdır.
ŞUBAT:Kefal:Yumurtalı  olmakla  beraber yenir.Levrek:Yağlıdır.Gelincik:tavası yapılır.

MART:Kefal:Yumurtalı fakat yağlıdır,ızgarası yapılır.Levrek:İyidir,yenebilir.Gelincik: Tavası yapılır.Karagöz,Mercan,Sinarit,Dülger balığı,İskorpit haşlaması olur.

NİSAN:Bütün balıkların haşlaması iyi olur.

MAYIS:Kalkan yağlanmaya başlamıştır,yenir.Karagöz:iyi zamanıdır.Pisi:Yağlı ve lezzetlidir.Kaya:Yenebilir.Barbunya:Yağsızdır fakat tavası yenir.

HAZİRAN:Barbunya:En iyi ızgara zamanıdır,yağlıdır.Tekir:Yağlıdır,her türlü pişirilebilir.Mersin:Yenecek zamanıdır,haşlama yapılır.Kırlangıç:Körpeleşir.Levrek:Kuyruk tarafına tava yapılır.

TEMMUZ:İzmarit:Izgara olur.Barbunya,Tekir,Lüfer ızgarası olur.
AĞUSTOS:Barbunya:En iyi zamanıdır,ızgara olur.Tekir:Izgara ve tavası olur.Lüfer ve Kofana,ızgara yapılır.Diğer balık türlerinin ızgarası olur.


EYLÜL:Kılıç:Şişte ızgarası yapılır.Barbunya,Tekir,Lüfer,Kofana,İzmarit;ızgara olur.Mercan,Sinarit,Karagöz,Kırlangıç,Kefal,Dülger,İskorpit,Tekir,Mezgit;haşlama olur.

EKİM:Palamut:Yağlı ve iyi zamanıdır.Barbunya ve Tekir:En iyi ve lezzetli zamanlarıdır.Lüfer:Çok iyidir,yalnız ızgara yapılır.Kofana:Yenir.Kılıç:Yağlı ve lezzetlidir.Bütün balıkların haşlaması yapılabilir.

KASIM:Barbunya:Izgarası yapılır.Lüfer:Haşlaması ve ızgarası yapılır.Palamut ve Lorik:Yağlı zamanlarıdır.Diğer bütün balıkların haşlaması daha iyidir.


ARALIK:Uskumru:Zamanıdır.,ızgara yapılır.Barbunya:Yalnız fırında olur.Tekir:Tavası iyidir.Gümüş:Yenecek zamanıdır.İstavrit:Zamanıdır,daha çok tavası yapılır.Hamsi: Zamanıdır.Diğer bütün balıkların haşlaması daha iyidir.
 
 
                                    

                               AFİYET OLSUN!!

Yorumlar