KABAK ÇORBASI

MALZEMELER:

  • 2  adet orta boy kabak,
  • 1 adet büyük patates,
  • 1 çay bardağı pirinç,
  • 1 su bardağı süt,
  • 2 yemek kaşığı yağ,
  • 5 su bardağı su ya da et suyu,
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri,
  • tuz.

HAZIRLANIŞI:
Kabak ve patates soyulur,yıkanır ve küp küp doğranır.Tuzlu suda haşlanır,sonra suyu süzülür.Yağ ve süt karıştırılarak(katı yağ ise eritilerek) karışıma dökülür.Su ilave edilir.Kaynayınca pirinç ilave edilir ve pişirilir.İsteğe göre piştikten sonra blendır'dan geçirilir.Servis yapılırken üzerine kaşar peyniri ilave edilir.İsteğe göre baharat da ilave edilebilir.Sıcak servis yapılır.

               AFİYET OLSUN

Yorumlar