KABAK SANDALI SEFASI

MALZEMELER:
  • 500 gr kabak,
  • 2-3 yemek kaşığı kıyma,
  • 1 adet soğan,
  • yarım demet maydanoz,
  • yarım su bardağı kaşar peyniri rendesi,
  • tuz,
  • karabiber.

HAZIRLANIŞI:
Kabaklar soyulup yıkanır,hafif haşlanır,ortası sandal gibi açılır.Soğan ve kıyma yağsız kavrulur.Tuz ve karabiber eklenir,ocaktan alınır.Kabağın içinden çıkan iç,ince ince doğranarak üzerine katılır.İnce kıyılmış maydanozda eklenerek bütün malzeme karıştırılır.Kabakların ortasına  koyulur,yağlanmış tepsiye dizilir.Üzerine kaşar peyniri rendesi serpilir.Fırında kaşar peyniri eriyip pembeleşene kadar pişirilir.İsteğe bağlı olarak üzerine beşamel sos da koyulabilir.Sıcak servis edilir.

                                    AFİYET OLSUN

Yorumlar