KESTANELİ PİLAV

MALZEMELER:
2 su bardağı pilavlık pirinç,
250 gr kestane,
4 su bardağı su veya et suyu,
4 yemek kaşığı yağ,
tuz.

HAZIRLANIŞI:
Kestane parçalanmayacak şekilde haşlanır,dış ve iç kabukları soyulur.isteğe göre bütün veya dörde bölünür.
Pirinçler ayıklanır,sıcak tuzlu suda  bir saat bekletilir,yıkanıp suyu süzülür.Su bir tencerede kaynamaya bırakılır,süzülen pirinç içine dökülür ve tuzu eklenir.Beş altı dakika harlı ateşte sonra kısık ateşte pişirmeye devam edilir..Bu sırada kestaneler eklenir,bir iki kere karıştırılır suyunu çekene kadar pişirilir.Ayrı bir tavada yağ kızdırılıp üzerine eklenir.Daha sonra demlenmeye bırakılır.Demlendikten sonra pilav tavlanır(yani karıştırılır).Sıcak olarak servis yapılır.

                                             AFİYET OLSUN

Yorumlar