ÖZBEK PİLAVI

MALZEMELER:
  • 2 su bardağı pilavlık pirinç,
  • 3 yemek kaşığı yağ,
  • 3 su bardağı su veya et suyu,
  • tuz.
Et malzemesi:
  • 250 gr kuşbaşı kuzu eti,
  • 1 adet soğan,
  • 1 adet havuç,
  • 2 adet domates,
  • Yarım su bardağı bezelye,
  • 3 yemek kaşığı yağ,
  • 1,5 su bardağı su,
  • tuz,
  • karabiber,
  • kekik.

YAPILIŞI:
Pirinçler ayıklanır sıcak tuzlu suda en az bir saat bekletilir.Bir kaç defa yıkanıp suyu süzülür.Tencerede yağ eritilir,pirinç eklenerek 5-6 dakika kavrulur.Üzerine 3 bardak sıcak su katılır.Beş altı dakika harlı ateşte ,sonra ocağın altı kısılarak suyunu çekene kadar pişirilir.Piştikten sonra demlenmesi için tencerenin ağzı kağıt havlu ya da temiz bir bezle örtülüp kapağı kapatılır.
   Rendelenmiş soğan yağda kavrulur.Üzerine et eklenir.Beş altı dakika kavrulur.Küp küp doğranmış havuç ve kabukları soyulmuş domates ilave edilir.Kekik serpilir,1,5 bardak su katılarak 15-20 dakika pişirilir.Yıkanmış bezelye içine katılır,birkaç dakika kadar daha kaynatılıp ocaktan alınır ve dinlenmeye bırakılır.
     Dinlenen pilav,servis tabağına koyulur,üzerine veya ortasına hazırlanan etli malzeme eklenir.sıcak servis yapılır.

                                   AFİYET OLSUN

Yorumlar