PALAMUT PİLAKİ

MALZEMELER:
  • 1 kg palamut,
  • 1/2(yarım )su bardağı sıvıyağ,
  • 3 adet patates,
  • 2 adet havuç,
  • 1 adet kereviz,
  • 2 defne adet defne yaprağı,
  • yarım demet maydanoz,
  • 4-5 diş sarımsak,
  • 1 yemek kaşığı salça,
  • 1 adet limon,
  • tuz,
  • karabiber.

HAZIRLANIŞI:
Balıklar temizlenir,yıkanır ve dilimlenir.Biraz tuz ve karabiber serpilerek tepsiye dizilir.Patates,havuç,kereviz temizlenip yıkandıktan sonra küp şeklinde doğranır.Soğanlar halka halka,sarımsaklar küçük küçük,maydanozda inceince kıyılarak üzerine eklenir.Yağ katılarak sote edilir.Salça,biraz tuz ve karabiber katılır,karıştırılır.Bu karışım balığın üzerine yayılır.Defne yaprakalrı ve limon dilimleri dizilir.Yarım su bardağı su eklenir.Önce harlı,sonra kısık ateşte pişirilir.Ilık servis edilir.

Not:Hazırlanan sebze sotesinin bir kısmı tepsinin altına dizilir,üzeine balıklar dizildikten sonra geri kalan sebze karışımı üzerine dökülerekte pişirilebilir.

Not:Ton balığı,hamsi pilaki de palamut pilaki gibi pişirilir.

      AFİYET OLSUN

Yorumlar