MALZEMELER:
YAPILIŞI:
Peynir yıkanarak süzülür.Yağ ve irmik pembeleşmeden biraz kavrulur.Şeker,süt ve su karıştırılır,kavrulan irmiğin üzerine dökülür.Muhallebiden daha koyu kıvama gelinceye kadar kavrulur.Süzülen peynir önce elle sıkılır,sonra tatlının üzerine ufalanır.Peynir ezile ezile 2-3 dakika karıştırılır.Malzemeler ocaktan alınır,cam tepsiye boşaltılır,kaşık yardımıyla,yayılarak bastırılır.İstenilen şekilde kesilir.Sıcak ya da ılık servis yapılır.
AFİYET OLSUN
- 1 su bardağı irmik,
- 1 su bardağı süt,
- 1 su bardağı su,
- 1,5 su bardağı şeker,
- 100 gr margarin ya da tereyağı,
- 200 gr tuzsuz peynir.
YAPILIŞI:
Peynir yıkanarak süzülür.Yağ ve irmik pembeleşmeden biraz kavrulur.Şeker,süt ve su karıştırılır,kavrulan irmiğin üzerine dökülür.Muhallebiden daha koyu kıvama gelinceye kadar kavrulur.Süzülen peynir önce elle sıkılır,sonra tatlının üzerine ufalanır.Peynir ezile ezile 2-3 dakika karıştırılır.Malzemeler ocaktan alınır,cam tepsiye boşaltılır,kaşık yardımıyla,yayılarak bastırılır.İstenilen şekilde kesilir.Sıcak ya da ılık servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder