pratik bilgiler 1

  • Alüminyum kaplar  asitten çabuk bozulurlar ve insan sağlığı  üzerinde zararlı olabilirler.Onun için alüminyum kaplara sitli maddeleri,mesela,sirke,limon,domates hatta yoğurt gibi maddeleri koymamak lazımdır.

  • Kuru yemişler; 6-8 ay,kuru sebzeler;6 ay,pirinç;1-2 sene,irmik;6 ay,un;6 ay,çiğ kahve uzun süre,kavrulmuş kahve;1 ay,çay;1 sene,çikolata;6 ay,konserveler 2 sene,kapalı şişede sirke uzun süre,tuzlu sade yağ,1 sene,şeker,tuz,sabun uzun süre dayanır.

  • Eti makinede siz kıyma haline getiriyorsanız,işiniz bitince et makinesini temizlemek için içine bir parça bayat ekmek atın.Böylece makinenizde kalan et parçalarının kolayca temizlenmesini sağlarsınız.

  • Köfte hazırlarken malzemeye bir tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edin.Köfteleriniz daha yumuşak olacaktır.

  • Yeşil domatesler güneşli bir odada bırakıldıkları müddetçe çabuk kızarırlar.

  • Soğanları musluk altında soyarsanız,ellerinize soğan kokusu sinmez ve boş yere gözyaşı  dökmezsiniz.

  • Lekeler bir kaç haftalık olsa bile ,saf gliserin ile iyice ovun.Yarım saat bekleyin.Sonra her zamanki gibi yıkayın.

  • Muşamba ve marleylerdeki ayakkabı izleri ile diğer lekeleri çıkartmak için tiner kullanılır.Tinerin bulunmadığı zamanlarda ise sirke aynı işi yapacak güçtedir.

  • Mum lekesini çıkarmak için;leke üstüne kurutma kağıdı koyup kızgın ütü ile ütüleyin.Eriyen mum,yağ lekesi yapmadan ,kurutma kağıdına geçecektir.

  • Kıyafetlermize yapışan cikleti çıkarmak için;cikletin yapıştığı yerin altına naylona sarılmış bir miktar buz koyun.Biraz bekleyin,buzun soğutucu etkisiyle ciklet donar.Sonra temiz bir fırçayla cikleti fırçalarsanız yapıştığı yerden çıktığını göreceksiniz.

  • Maydanozlarınızın uzun süre dayanması için;saplarını koparıp,yapraklarını yıkayın,sularının kuruması için kuru bir yere koyun.Kuruyunca doğrayın ve bir kavanoza doldurarak ağzını sıkıca kapatın.Böylece maydanozlarınız on beş gün tazeliklerini koruyacaklarıdr.


Yorumlar