SÜTLÜ PATLICAN

MALZEMELER:
  • 500 gr patlıcan,
  • 1 su bardağı diyet süt,
  • 3 adet domates,
  • 2-3 diş sarımsak,
  • tuz,
  • karabiber.

HAZIRLANIŞI:
Patlıcanların kabukları soyulur,tuzlu suda yarım saat bekletilir.Acı suyu gittikten sonra bir iki sefer yıkanır,süzülür,küp şeklinde doğranır.Üzerine süt dökülerek ocağa konulur,pişmeye yakın tuz ilave edilir.Patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirilir,ocaktan alınınca çatal yardımıyla ezilir,servis tabağına alınır.
    Domatesin kabukları soyulur,küp küp doğranır.İnce kıyılmış sarımsakla pişirilir.Biraz tuz ve karabiber katılır,Servis tabağına alınan patlıcanın üzerine dökülür.

                AFİYET OLSUN.

Yorumlar