MALZEMELER:
HAZIRLANIŞI:
Un,tuz,yumurta ve su ile kulak memesinden sert bir hamur açılır.Hamur 4-5 parçaya ayrılır.Parçalar 1-2 santim kalınlığında açılır.İkişer parmak genişliğinde şeritler halinde kesilir.(üçgen,baklava dilimi ya da istenilen başka bir şekilde).Bir tencerede su kaynatılarak ,içine tuz atılır.Kaynayınca hazırlanan hamurlar içine atılır.Hamurlar suyun yüzeyine çıktıktan sonra 1-2 taşım daha kaynatılır.Sonra suyu süzülerek servis tabağına alınır.Dövülmüş sarımsak ve yoğurt karıştırılır.Böreklerin üzerine dökülür.Kıyma yağda hafif kavrulur.Yoğurdun üzerine gezdirilir.Pul biber serpilir,sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
- 1 kg un,
- 3,5 su bardağı su,
- 1 adet yumurta.
- İçi için;
- 250 gr kıyma,
- 500 gr yoğurt,
- 2 yemek kaşığı katı yağ,
- pul biber,
- 3-4 diş sarımsak.
HAZIRLANIŞI:
Un,tuz,yumurta ve su ile kulak memesinden sert bir hamur açılır.Hamur 4-5 parçaya ayrılır.Parçalar 1-2 santim kalınlığında açılır.İkişer parmak genişliğinde şeritler halinde kesilir.(üçgen,baklava dilimi ya da istenilen başka bir şekilde).Bir tencerede su kaynatılarak ,içine tuz atılır.Kaynayınca hazırlanan hamurlar içine atılır.Hamurlar suyun yüzeyine çıktıktan sonra 1-2 taşım daha kaynatılır.Sonra suyu süzülerek servis tabağına alınır.Dövülmüş sarımsak ve yoğurt karıştırılır.Böreklerin üzerine dökülür.Kıyma yağda hafif kavrulur.Yoğurdun üzerine gezdirilir.Pul biber serpilir,sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder