TATAR BÖREĞİ(ERZURUM)

MALZEMELER:
  • 1  kg un,
  • 3,5 su bardağı su,
  • 1 adet yumurta.
  • İçi için;
  • 250 gr kıyma,
  • 500 gr yoğurt,
  • 2 yemek kaşığı katı yağ,
  • pul biber,
  • 3-4 diş sarımsak.

HAZIRLANIŞI:
Un,tuz,yumurta ve su ile kulak memesinden sert bir hamur açılır.Hamur 4-5 parçaya ayrılır.Parçalar 1-2 santim kalınlığında açılır.İkişer parmak genişliğinde şeritler halinde kesilir.(üçgen,baklava dilimi ya da istenilen başka bir şekilde).Bir tencerede su kaynatılarak ,içine tuz atılır.Kaynayınca hazırlanan hamurlar içine atılır.Hamurlar suyun yüzeyine çıktıktan sonra 1-2 taşım daha kaynatılır.Sonra suyu süzülerek servis tabağına alınır.Dövülmüş sarımsak ve yoğurt karıştırılır.Böreklerin üzerine dökülür.Kıyma yağda hafif kavrulur.Yoğurdun üzerine gezdirilir.Pul biber serpilir,sıcak olarak servis yapılır.

                           AFİYET OLSUN

Yorumlar