BERNES SOS

MALZEMELER:
  • 3 yemek kaşığı margarin,
  • 1 çay bardağı sirke,
  • 1 adet soğan,
  • 3 adet yumurta sarısı,
  • 1 defne yaprağı,
  • 1 yemek kaşığı patates unu veya nişastası,
  • tuz,
  • karabiber.

HAZIRLANIŞI:Soğan irice doğranır.Sirke,defne yaprağı,karabiber ve soğan biraz suyla yumuşayıncaya kadar pişirilir.Yumurta sarısı ve patates unu karıştırılır.Bir bardak suyla iyice ezilir.Kaynayan soğana ağır ağır karıştırılarak ilave edilir.Tuz da eklenip telle çırpılır ya da mikserle mayonez kıvamına getirilir.Sonra yağ katıp kabuk tutmaması için arada bir karıştırılır.

Not: Bu sos et ve balık yemeklerinde kullanılır.

Yorumlar