BERSEN KURABİYESİ

MALZEMEL
 
  • 1 su bardağı sıvıyağ,
  • 1 paket margarin,
  • 1 su bardağı şeker,
  • 2 yumurta,
  • 3 yemek kaşığı süt,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya,
  • iri çekilmiş ceviz,
  • Aldığı kadar un.

YAPILIŞI:
Yağların ikisi karıştırılarak margarin yumuşatılırMikserle ya da çırpma teliyle çırpılarak beyazlatılır.Üzerine şeker dökülür,çırpılır.İki yumurta kırılır,(birinin akı ayrılır)çırpmaya devam edilir.En son süt katılarak biraz karıştırılır.Kabartma tozu  ve vanilya una katılarak ,hazırlanan harca katılır.Sert bir hamur yapılır.İstenilen büyüklükte parçalar alınır,yuvarlanır,önce yumurta akına sonra cevize bandırılır.Yağlanmış tepsiye aralıklarla dizilir.Önceden ısıtılmış orta hararetli fırına sürülür.Hafif  ateşte ,pembeleşinceye kadar pişirilir.

                         AFİYET OLSUN

Yorumlar