KREM SOS

MALZEMELER:
  • Tavuğun artan kısmı(sakatat da olabilir ciğer ,deri vs.)
  • 1 adet soğan,
  • 2-3 diş sarımsak,
  • 1 adet kereviz,
  • 1 adet havuç,
  • 2 adet domates ya da 1 yemek kaşığı salça,
  • 2-3 defne yaprağı,
  • 2 yemek kaşığı yağ,
  • 4 su bardağı su.

HAZIRLANIŞI:Sebzelerin hepsi soyulup,yıkanır.Domates veya salça hariç,tavuk ve diğer sebzeler yağla pembeleşene kadar kavrulur.Domates katılır,biraz daha kavrulur.Dört su bardağı su ilave edilir 1,5-2 saat ağır ateşte pişirilir.Sonra süzgeçten,kemiği yoksa robottan geçirilir.
Not:Kümes hayvanlarının yemeklerinde sos olarak kullanılır.
 
                      AFİYET OLSUN

Yorumlar