MALZEMELER:
HAZIRLANIŞI:Sebzelerin hepsi soyulup,yıkanır.Domates veya salça hariç,tavuk ve diğer sebzeler yağla pembeleşene kadar kavrulur.Domates katılır,biraz daha kavrulur.Dört su bardağı su ilave edilir 1,5-2 saat ağır ateşte pişirilir.Sonra süzgeçten,kemiği yoksa robottan geçirilir.
Not:Kümes hayvanlarının yemeklerinde sos olarak kullanılır.
AFİYET OLSUN
- Tavuğun artan kısmı(sakatat da olabilir ciğer ,deri vs.)
- 1 adet soğan,
- 2-3 diş sarımsak,
- 1 adet kereviz,
- 1 adet havuç,
- 2 adet domates ya da 1 yemek kaşığı salça,
- 2-3 defne yaprağı,
- 2 yemek kaşığı yağ,
- 4 su bardağı su.
HAZIRLANIŞI:Sebzelerin hepsi soyulup,yıkanır.Domates veya salça hariç,tavuk ve diğer sebzeler yağla pembeleşene kadar kavrulur.Domates katılır,biraz daha kavrulur.Dört su bardağı su ilave edilir 1,5-2 saat ağır ateşte pişirilir.Sonra süzgeçten,kemiği yoksa robottan geçirilir.
Not:Kümes hayvanlarının yemeklerinde sos olarak kullanılır.
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder