LAHANA BÖREĞİ

MALZEMELER:

  • 1 orta boy dolmalık lahana,
  • Yarım kilo kıyma,
  • 2 adet soğan,
  • 3-4 adet domates,
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ,
  • 4-5 diş sarımsak,
  • tuz,
  • karabiber,
  • 1 demet maydanoz.

YAPILIŞI:İnce doğranmış soğan,sarımsak ve kıyma,yağda biraz kavrulur.Kabukları soyulup ince doğranmış domatesler üzerine katılır..Biraz daha kavrulur.Tuz,karabiber,bir çay bardağı sıcak su katılarak 5-6 dakika pişirilir..İnce kıyılmış maydanoz katılır,karıştırılır,ocaktan alınır.Lahananın kalın sap kısmı kesilir.Dış kabukları bir kat soyulur,ortadan ikiye bölünür,ortasındaki göbek de alınır.Bir  tencereye bolca su koyulur,tuz eklenir.Su kaynayınca içine lahana yaprakları koyularak bir taşım kaynatılır.Ocaktan alınır.Kapağı kapatılarak yumuşaması sağlanır.Sonra süzgeçten geçirilip suyu süzülerek soğuk suya tutulur.Süzülen yapraklar,yağlanmış fırın tepsisine bir sıra halinde dizilir,üzerine hazırlanan harçtan ince bir sıra dökülür.Bir sıra lahana,üzerine bir sıra harç olmak üzere,malzemenin hepsi kullanılır.Üstü biraz yağlanarak fırına koyulur.İsteğe göre üzerine rendelenmiş kaşar peyniride koyulabilir.Orta dereceli ısıtılmış fırında (yapraklar önceden haşlandığı için) 15-20 dakika pişirilir.


                                  AFİYET OLSUN

Yorumlar