MALZEMELER:
HAZIRLANIŞI:
Lahan ayıklanır,yıkanır ve iri parçalar halinde doğranır.Cam bir şişeye ya da kavanoza konur.Üzerine kırmızı biber ve sarımsak eklenir.Suya,tuz ve sirke ilave edilir.Lahananın üzerine çıkacak şekilde dökülür.Her gün bir-iki defa karıştırtırılır.15-20 gün serin yerde muhafaza edilmek suretiyle turşu kıvamına gelir.
AFİYET OLSUN
- 1 adet orta boy lahana,
- 1 baş sarımsak,
- 2-3 adet acı biber,
- 1 tatlı kaşığı şeker,
- 1 litre suya 1 çorba kaşığı tuz,
- 1 bardak sirke.
HAZIRLANIŞI:
Lahan ayıklanır,yıkanır ve iri parçalar halinde doğranır.Cam bir şişeye ya da kavanoza konur.Üzerine kırmızı biber ve sarımsak eklenir.Suya,tuz ve sirke ilave edilir.Lahananın üzerine çıkacak şekilde dökülür.Her gün bir-iki defa karıştırtırılır.15-20 gün serin yerde muhafaza edilmek suretiyle turşu kıvamına gelir.
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder