MALZEMELER:
HAZIRLANIŞI:
Un yağda hafif kavrulur,üzerine su dökülür.Doğranmış domatesler ilave edilir,5 dakika kadar pişirilir.Daha sonra süzgeçten geçirilir,tekrar kaynatılır.Üzerine iyi çırpılmış süt ve yumurta terbiyesi yavaş yavaş karıştırılarak ilave edilir.Tuz eklenir ve 3-4 dakika kadar kaynatılır.Servis edilirken isteğe göre üzerine kıtır ekmek ya da kaşar peyniri ilave edilebilir.Sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
- 3 yemek kaşığı un,
- 1 su bardağı süt,
- 2 yemek kaşığı yağ,
- 4 adet domates,
- 1 adet yumurta,
- 5 su bardağı et suyu,veya su,
- tuz.
HAZIRLANIŞI:
Un yağda hafif kavrulur,üzerine su dökülür.Doğranmış domatesler ilave edilir,5 dakika kadar pişirilir.Daha sonra süzgeçten geçirilir,tekrar kaynatılır.Üzerine iyi çırpılmış süt ve yumurta terbiyesi yavaş yavaş karıştırılarak ilave edilir.Tuz eklenir ve 3-4 dakika kadar kaynatılır.Servis edilirken isteğe göre üzerine kıtır ekmek ya da kaşar peyniri ilave edilebilir.Sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder