ŞAFAK ÇORBASI

MALZEMELER:
  • 3 yemek kaşığı un,
  • 1 su bardağı süt,
  • 2 yemek kaşığı yağ,
  • 4 adet domates,
  • 1 adet yumurta,
  • 5 su bardağı et suyu,veya su,
  • tuz.

HAZIRLANIŞI:

Un yağda hafif kavrulur,üzerine su dökülür.Doğranmış domatesler ilave edilir,5 dakika kadar pişirilir.Daha sonra süzgeçten geçirilir,tekrar kaynatılır.Üzerine iyi çırpılmış süt ve yumurta terbiyesi yavaş yavaş karıştırılarak ilave edilir.Tuz eklenir ve 3-4 dakika kadar kaynatılır.Servis edilirken isteğe göre  üzerine  kıtır ekmek ya da kaşar peyniri ilave edilebilir.Sıcak servis yapılır.


                               AFİYET OLSUN

Yorumlar